Szolgáltatások

Logótervezés

A logótervezés menete:

 Az arculattervezés első eleme a logó, amihez igazítunk minden további arculati elemet, névjegykártya, levélpapír, stb. Elsőként fekete-fehérben tervezünk, mert ha egy logó így kifejezi a cég mondandóját, akkor működőképes.  Nem jó logó az ami csak az effektektől látványos. Ezért a színek/effektek a végleges forma kiválasztása után kerülnek rá. Ahhoz, hogy a legkifejezőbb logó készülhessen nagyon fontos, hogy pontos leírással kapjam meg a brief-et. (Lásd lent).

Mindehhez szükségem lesz egy briefre. Ami a következők leírását tartalmazza a megrendelő részéről:

  • A vállalkozás rövid bemutatása
  • A célpiac ismertetése
  • Vállalkozás piaci helyzete
  • Célunk a vállalkozással
  • Cég üzenete, milyen stílust közvetítsen a logó
  • Termék, szolgáltatás leírása
  • Mi különbözteti meg a céget a konkurenciától?
  • Mit nem szeretnél, ha megjelenne a logónál, pl. konkurencia által gyakran használt elemek, színek, bármi amiről úgy érzed elkerülnéd.

Megfigyeltem, hogy még annak a fejében is van egy elképzelés a leendő logójával a kapcsolatban aki azt mondja nincs. Ilyenkor él már a tudatalattijában egy kép, és felesleges köröket futunk, ha én ezt egyedül próbálom meg kitalálni. Épp ezért logótervezés közben interaktív kapcsolatban alakítgatjuk közösen. Én adom a tudásom, és formáljuk ahhoz a stílushoz amit a elképzeltél.

Nagyon fontos, hogy arculattervezésnél soha ne a saját, hanem a célpiac stílusát vegyük alapul, hiszen a logó és a további arculati elemek Nekik készülnek! Ne az ismerősök, hanem a célpiac véleménye alapján döntsön a változatok közül.

 

Névjegykártya tervezés

Pontos adatokat kérek ahhoz, hogy milyen szöveg kerüljön rá. Egy vagy kétoldalas névjegykártyát szeretnél? Legyen rajta szlogen?

Ha már van logó, akkor vektoros formátumban kérném szépen mellékelni.

 

Plakát, szórólap tervezés

Mindenképp érdemes képet tenni rá, hogy odavonzza a figyelmet. Már a tervezéshez kérem a jó minőségű, nagy felbontású fotó(k) átadását. A pontos szöveget. Valamint, hogy szórólap esetén egy vagy kétoldalas legyen. A méretválasztásban nagyon szívesen segítek, de ha van elképzelés kérem azt is pontosan add meg.

Facebook/Instagram képes megjelenésének megszerkesztése